DiziFilm

Cobrai Kai Dizi İncelemesi

Her dönemin çocukları farklı kahramanlarla büyür. 80 ve 90’lı yılların çocukları karate ve boks filmleri ile bunu yaşadı. Şimdikiler ise Marvel ile… Peki zamanında çok fazla para ve ün getirmiş olan bu filmler veya diziler yeniden hayata dönebiliyorlar mı ?

Geçenlerde merak edip izlemeye başladığım Cobra Kai dizisi 80’li yılların ünlü Karate Kid filmine çekilmiş bir dizi. Ancak bu yapım beklentilerimin ötesine geçti. Karate Kid filminden hatırladığımız karakterler hayatlarına devam etmişlerdir! All Valley turnuvasında yenilen Johnny Lawrence o travmanın acısını asla aşamamış. Diğer bir yandan son tekme hareketi ile kazanan LaRusso ise başarılı bir iş adamına dönüşmüş. Duyulduğu zaman çok banal bir konu gibi gelebilir ancak ilerleyen bölümlerde her iki karakterimizin yaşadıkları o kötü anıları öğrencileri üzerinden izliyoruz. Bence diziye şöyle bakarsak çok anlamlı hale gelebilir. Okuyamamış bir babanın çocuğuna çok baskı yapması veya gitar çalmasına izin verilmeyen bir annenin, evladını her türlü kursa göndermesi. 

Dizide eziklikten zorbalığa, kaybedenden kazanana evrilen bir hikaye akışı var. Basit bir karate dizisinden beklenmeyecek ölçüde karakter gelişimi görüyoruz. Çok fazla detay verip  keyif kaçırmak istemiyorum. Çok daha büyük bütçeli (Güç Yüzükleri veya House of Dragon mesela) dizilerin aksine flashbackler veya diyaloglar ile düşman motivasyonu, korkuları veya yanlış anlamalarını kendimiz görüyoruz. Sonradan eklenen karakterler ise dizinin akışını bozmayı geçtim, daha da derinlik katıyor. Bütün bunların yanında siber zorbalık, gelir adaletsizliği, ırksal çeşitlilik ve Netflix klasiği eşcinsellik dizide mevcut. 

Senaryonun kimsenin umrunda olmadığı sadece birbirini döven adamları izlemek hep hoşuma gitmiştir. Belki de bu yüzden dizi ekstra hoşuma gitti. 5 sezonunu kısa bir sürede tükettim 6.’yı bekliyorum. 

Kısa bir Karate Kid özeti 🙂

Hey Ziyaretçi ! Şimdi Odalar’da Cobrai Kai dizisi hakkındaki tartışmaya katıl ve görüşlerini belirt.

Ziyaretçi